Konut Kredisi Nedir? Konut Kredisi Nasıl Kullanılır?

Konut Kredisi Nedir? Konut Kredisi Nasıl Kullanılır?

By: Finansal Dönüşüm

Konut kredisi, sahibi olmak istediğiniz konutun teminat altına alınarak, bankalar tarafından verilen bir kredi türüdür.

Bu krediyi kullanabilmek için öncelikle konut kredisine uygun, bağımsız bölüm numarası bulunan bir daire bulmanız gerekmektedir. Dairenizi belirledikten sonra bankaya başvuru aşamasına geçmeniz gerekmektedir.

Konut kredisi için gereken koşullar ve istenen belgeler aşağıdaki gibidir.

  • Konut kredisi almak için yaşta alt sınır 18 üst sınır 70 olarak belirlenmiştir.
  • Bankanın belirlediği tüm belgeler eksiksiz olarak tamamlanmalıdır.
  • Kredi notunun banka için güvenilir düzeyde olması gerekir.
  • Aylık harcamalar düşüldüğünde konut kredisini ödeyecek aylık gelir yeterli olmalıdır.
  • Satın alınmak istenen evin iskanının olması gerekir.
  • İnşası tamamlanmamış konutlar için kat irtifakı sunulmalıdır.
  • Alacağınız konutun tapu fotokopisi.
  • Maaşlı Çalışıyorsanız: E-Devletten alınan 4A/4C hizmet dökümü ya da SGK ilçe merkezlerinden alınan Sigortalılık Tescil ve Hizmet Kaydı Belgesi.
  • Şahıs Firması Sahibiyseniz: Vergi levhası, yıl sonu mali verileri, ara dönem mali verileri.
  • Tüzel Firma Sahibi/Ortağıysanız: Ortaklık yapısı teyidi için firmaya ait ticaret sicil gazetesi/haziran cetveli, firmaya ait yılsonu ve güncel mali veriler (bilanço – gelir tablosu veya kurumsal vergi beyannamesi, işletme hesap özeti, içinde bulunulan mali dönem düşünülünce geçici beyannameler) , firmaya ait vergi levhası.

Başvurunuz olumlu sonuçlandıktan gelir belgesi ve tapu ile şubeye giderek sürecinizi başlatabilirsiniz. Sonra ekspertiz uzmanları satın almak istediğiniz evin ekspertiz değerini belirler. Belirlenen ekspertiz değerinin %80’ine kadar ve vade sayısı çoğu bankada 120 ( yüz yirmi ) ay ile üst sınır olacak şekilde konut kredisi alınabilmektedir. Bazı bankalarda ise vade sayısı 240 ( iki yüz kırk ) aya kadar çıkabilmektedir. Ancak bu vade seçeneği ödeme tutarı kolay olsa da birçok vatandaş için alınacak evden bir adette bankaya alınıyormuş hissi yaratacak şekilde yüksek faiz ödemesi oluşturması sebebiyle tercih edilmemektedir. Evin geri kalan %20’si için peşinatınızın olması gerekmektedir.

Konut kredilerinde faiz oranları ne kadardır ?

Her kredi türünde olduğu gibi konut kredisinde de bankaların uyguladığı faiz oranları birbirinden farklılık göstermektedir. Konut kredisine ihtiyacı olan bir vatandaş ne yazık ki oturduğu yerden sadece birkaç bankanın faiz oranlarını öğrenebilirler. Bizler uzman desteğimizle sizler için en uygun faiz oranını, en az masraf ödeyeceğiniz bankaları belirler ve doğru limitlerle doğru bankalara başvuruda bulunmanızı sağlarız. Günümüz koşullarında en uygun konut kredisi veren bankalar kamu bankalarıdır. Ancak uygun kredi verdikleri gibi kredi değerlendirme kriterleri de oldukça katıdır. Bu sebeple araştırmadan veya uzman desteği almadan kamu bankalarına yapacağınız kredi başvurularının olumsuz olma ihtimali fazla olduğu gibi bir sonraki başvurunuzu da olumsuz yönde etkilemeleri kaçınılmazdır. Sizlerde sitemiz üzerinden bizlere başvuruda bulunarak olumsuz cevap alma ihtimalinizi en aza indirebilirsiniz.

Konut kredileri olduğu gibi inşaatı tamamlanmamış proje veya evlere de belirli bir tamamlanma seviyesi sonrasında konut kredisi gibi inşaat tamamlama kredisi kullandırılmaktadır. Bu kredi için de aynı konut kredisinde istenen evraklar ve konut kredisinde yer alan şartlar geçerlidir.

Örneğin bir ev yaptırmak istediniz ve bu evin %60’ına kadarını tamamlayabildiniz. Geri kalan %40’lık kısım için inşaat tamamlama kredisi kullanabilirsiniz. İnşaat tamamlama kredisini de maalesef her banka kullandırmamaktadır.

Finansal Dönüşüm olarak sizlerin her ihtiyacınızda olduğu gibi konut kredisi kullanımınızda da yanınızda yer almaktan mutluluk duyarız. Doğru bankaya doğru limitler yapacağınızı başvurularımızla sizleri en kısa sürede ve en doğru limitte ihtiyacınız olan krediye ulaştırmayı hedefliyoruz.

KONUT KREDİSİ

KONUT KREDİSİ NEDİR?

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

KONUT KREDİSİNE BAŞVURU

Bankalar üzerinden kredi hesaplama:
Ziraat Bankası: Tıkla
Garanti Bankası: Tıkla
Vakıflar Bankası: Tıkla

İlgili Yazılar